よくある質問

よくある質問

植え替えやメンテナンスの出張サービスはありますか?


ご自宅や店舗などへの出張サービス、承っております。 金額に関しては状況をお伺いしお見積もりさせていただきます。
他のお店で買った植物でも相談できますか


どうぞお気軽にご相談ください。 今までどのようにお世話をされていたか、詳しくお聞かせいただければ、いくつかアドバイスは差し上げられると思います。 但し生き物ですので、絶対はない点 予めご理解ください。

イベントについて

子供と一緒にイベントに参加できますか


お子さま赤ちゃん同伴大歓迎です! 作業ができるようでしたら是非一緒に楽しんでいただければと思います。 小学生以上でしたらメインでご参加いただく事も可能です。 わかりやすくお教えします^_−☆
但し器などの割れ物や、繊細な植物もあるのでお互いが怪我しないよう気をつけてあげてください。
イベントに自分の植物を持っていくのでアドバイスほしいです


イベントの運営が優先となりますが、お持ちいただければできる限りのアドバイスをさせていただきます。ゆとりがあれば、簡単なお手入れもさせていただいております(税別500yen+材料費〜)。
イベント開催予定に関して


八王子:毎週木曜10:30-17:00
西新宿/自由が丘:予約制
その他デイイベントなどの開催が決定したものは
随時アップしていきます!

ショッピングについて

Taal en tijdsverschil


De voertaal in Namibië is Engels, maar er wordt ook veel Afrikaans gesproken. Andere talen die worden gesproken zijn Duits, Bama, Herero, Himba en Damara. Er is geen tijdsverschil tussen Namibië en Nederland.
Geldzaken en valuta


De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar, deze loopt 1-op-1 met de Zuid-Afrikaanse Rand. Je kunt met beide valuta betalen in Namibië In het land kun je met je pinpas met VISA en Mastercard-logo bij pinautomaten geld pinnen en zelfs in winkels te betalen. Pinpassen met het Maestro-logo worden niet overal in Afrika geaccepteerd. Houd er ook rekening mee dat op veel verre bestemmingen pinautomaten alleen in de grote steden te vinden zijn. Controleer ook bij je bank of je bankkaart voor gebruik in Namibië geactiveerd moet worden. Daarnaast worden diverse creditcards in hotels, restaurant en winkels geaccepteerd, en kun je vaak ook tegen betaling met een creditcard pinnen.
Eten en drinken


Net als in veel andere Afrikaanse landen zijn vlees, vis, maïs, rijst en groentestoofpotten ook in Namibië populaire gerechten. Ook kun je in Namibië veel westerse gerechten krijgen en door het Duitse verleden ook desserts als bijvoorbeeld Apfelstrüdel. Fruit is in Namibië duur omdat het geïmporteerd moet worden. Zowel non-alcoholische drankjes als alcoholische drankjes zijn hier goed te verkrijgen. Mahango, Tambo en Mushokolo zijn bekende lokale bieren zijn. Het drinkwater in Namibië is van goede kwaliteit, maar toch wordt aangeraden om flessen (mineraal)water te kopen. Op afgelegen plaatsen komt het water uit een bron of rivier en wordt het niet altijd gezuiverd. Flessen mineraalwater kun je overal tegen en ze kosten weinig. Kosten:

 • Voor een ontbijt geef je gemiddeld € 5,- tot € 8,- per persoon uit
 • Voor een lunch geef je gemiddeld € 7,- tot € 15,- per persoon uit
 • Voor een diner geef je gemiddeld € 13,- tot € 20,- per persoon uit
Bovengenoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen. Wat je uiteindelijk kwijt bent aan eten en drinken tijdens je reis is vooral afhankelijk van je eigen bestedingspatroon.
Reisdocumenten


Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden in Namibië verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden in Namibië verblijven, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade van Namibië in Brussel. Je kunt ook terecht bij een van de twee consulaten van Namibië in Nederland. Deze zijn gevestigd in Gorinchem en Woerden. Hoewel je als toerist dus meestal geen visum nodig hebt voor Namibië, moet je wel een aantal andere documenten kunnen overleggen. Zo moet je bijvoorbeeld in het bezit zijn van bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming en een geldig paspoort. Een overzicht van alle benodigde reisdocumenten voor Namibië vind je op VisumCentrale.nl. Rijbewijs De ANWB adviseert om een international rijbewijs aan te schaffen maar in de praktijk wordt hier nergens ongevraagd. Uit ervaring kan ik zeggen dat de lokale politie een Nederlands rijbewijs (pasje) gewoon accepteert als geldig rijbewijs.
Vaccinaties en malaria


Verplichte vaccinaties
Gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer je komt uit, of als je in transit bent geweest in, een gebied waar gele koorts voorkomt.
Aanbevolen vaccinaties

 • Vaccinatie tegen DTP, oftewel difterie, tetanus en polio.
 • Vaccinatie tegen BMR, oftewel bof, mazelen en rode hond.
 • Vaccinatie tegen buiktyfus bij een verblijf langer dan 3 maanden.
 • Vaccinatie tegen hepatitis A, oftewel geelzucht.
Kuyo Afrika werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinatie bij je thuis, door een erkende arts op het moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie.nl vaccineren voornamelijk buiten kantooruren en in weekenden, maar kunnen natuurlijk ook gewoon overdag bij je langskomen. Je kunt ervoor kiezen om bij deze gelegenheid gelijk het hele gezin te laten vaccineren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de werkwijze en de voordelen van Thuisvaccinatie.nl. Hoewel Thuisvaccinatie.nl bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Bovendien worden je reisvaccinaties meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ervaar het gemak van Thuisvaccinatie.nl. en bekijk welke reisvaccinaties je voor jouw reisbestemming nodig hebt. Malaria In het noorden van Namibië komt malaria voor. Hiervoor is aanbevolen om malariaprofylaxe te gebruiken. De hoeveelheid en soort hangt af van je persoonlijke medische achtergrond. Je kunt de kans op malaria-infectie beperken door zelf ook voorzorgsmaatregelen te nemen. Maak gebruik van een klamboe, bij voorkeur geïmpregneerd. Bedek je huid zoveel mogelijk met lange mouwen, lange broekspijpen en sokken. Voor onbedekte huid delen kun je het beste een insectenwerend middel met DEET gebruiken. Alhoewel de malariamug alleen steekt van de avond- tot ochtendschemering is het toch aanbevolen om je ook overdag in te smeren. De denguemug, die knokkelkoorts veroorzaakt, steekt ook overdag en komt sporadisch in oostelijke delen van Zuid-Afrika voor. Het muggenseizoen loopt van november tot en met juni, de zomertijd in Zuidelijk Afrika. Laat malaria je er niet van weerhouden een fijne vakantie te beleven. Malaria is een serieuze infectieziekte waarover je zeker niet te licht moet denken, maar het kan genezen worden, vooral als je er vroegtijdig bij bent. Voor een actueel en persoonlijk vaccinatieadvies en malaria-advies kun je terecht bij Thuisvaccinatie.nl.
Veiligheid


Over het algemeen is Namibië voor toeristen een veilige vakantiebestemming. Zoals in ieder land dien je ook in Namibië goed op je bagage en andere waardevolle bezittingen te letten. Geld en andere waardevolle papieren die je onderweg nodig hebt kun je het beste in een moneybelt onder je kleding bewaren. Maak voor vertrek altijd kopieën van waardevolle papieren en bewaar deze apart of scan ze in en mail ze naar jezelf. Op deze manier kun je indien nodig altijd bij deze papieren. Waardevolle sieraden kun je het beste thuis laten. Het wordt sterk afgeraden om na zonsondergang nog lange afstanden te reizen. Dit vanwege de vaak wat slechtere conditie van de doorgaande en secundaire wegen. Daarnaast zie je eventueel overstekende dieren op de vaak onverlichte wegen ook slecht in het donker.
Kosten


Eten en drinken Voor eten en drinken kun je gemiddeld van onderstaande kosten uitgaan:

 • Ontbijt: € 5,- tot € 10,- p.p.
 • Lunch: € 7,- tot € 15,- p.p.
 • Diner: € 10,- tot € 25,- p.p.
Bovengenoemde prijzen zijn richtlijnen voor gemiddelde maaltijden. Het geven van een fooi van 10% is gebruikelijk. Benzine De totale benzinekosten voor deze reis liggen ongeveer tussen de €350,- en €450,-. Activiteiten Om een volledig beeld te geven vind je hieronder een kostenindicatie van enkele populaire activiteiten.
 • Entree Etosha National Park Park: € 15,- p.p.
 • Begeleide dag-safari: € 120,- p.p.